Grootste showtuin van het noorden!

Bezoek ons op:

Bitgumerdyk 32, 9041 CE Berlikum

20.000m2 showtuin

Grootste van het noorden

Verzending gratis boven € 1.750,-

Persoonlijke klantenservice

Mooie recensies ★★★★★

Hoe kunt u zorgen voor een goede afwatering in uw tuin?

Natte voeten is niet graag iets wat u wilt als u even lekker wilt ontspannen in u tuin. Toch komt zoiets regelmatig voor, doordat mensen een slechte afwatering in hun tuin hebben aangelegd. In dit blog artikel laten wij u een aantal voorbeelden zien van manieren waarop u kunt kiezen voor een goede afwatering in uw tuin. We leggen u meer uit over de afwatering van uw terras, de afwatering vanuit de dakgoot maar ook mogelijkheden voor afwatering onder uw grindpad en grasveld.

Afwatering van uw terras
Tijdens hevige regenbuien zal er al snel veel water op uw terras komen te staan. Via de goot op het terras kunt u het water snel afvoeren naar een schakel: het infiltratiesysteem in de tuin. Een infiltratiesysteem is bedoeld om regenwater van verhard oppervlak in de bodem te brengen. Dat kan zijn van een dak, terras, oprit of straat. Het voordeel is dat het regenwater niet afgevoerd hoeft te worden door een riool en dat het wordt toegevoegd aan de grond, waardoor er minder verdroging optreedt. Zo komt er water vrij naar de onderste bodemlaag en is er minder kans op plassen of wegzakken op je terras.

Afvoer van regenwater vanuit een dakgoot.
Regenwater van woningen, aanbouw, balkons of tuinhuizen kunt u gebruiken om het grondwaterpeil te verhogen. Hiervoor kunt u de regenpijp direct aansluiten op het infiltratiesysteem. Dit is bevorderlijk voor de grondwaterstand en de bodemstructuur van de tuin.

Vang regenwater op van gras of grindwegen.
Je kunt er ook voor kiezen om water op te vangen onder gras of grindwegen. Het grind of gras wordt op zijn plaats gefixeerd door een stabilisator plank en heeft een basis waarop je ook tuinmeubelen kunt plaatsen of erover kunt lopen. Wij voorzien u graag van advies op maat in een van onze vestigingen!


Subsidie voor uw afwatering.
Wist u dat er veel gemeenten zijn die het afkoppelen van regenwater stimuleren met klimaatsubsidies? Via deze website kunt u controleren of ook u gebruik kunt maken van deze subsidies.

Offerte aanvragen.
Voor vragen staan onze experts van Westra sierbestrating voor u klaar! Neem contact met ons op via westrasierbestrating.nl/contact.