Grootste showtuin van het noorden!

Bezoek ons op:

Bitgumerdyk 32, 9041 CE Berlikum

20.000m2 showtuin

Grootste van het noorden

Verzending gratis boven € 1.750,-

Persoonlijke klantenservice

Mooie recensies ★★★★★

Keramische tegels schoonmaken.

U heeft keramische tegels opgezocht, dus we gaan ervan uit dat u deze al heeft geselecteerd voor uw terras. Gefeliciteerd, je hebt gekozen voor een van de makkelijkst te onderhouden tegels! Maar desondanks wordt natuurlijk alles in weer en wind buiten vies. Als de tegels in de schaduw en op het noorden liggen, is groenafzetting onvermijdelijk. Maar maak je geen zorgen, je kunt de tegels heel gemakkelijk schoonmaken.


Waarom zijn keramische tegels gemakkelijk schoon te maken?


Dit heeft te maken met de hardheid van het materiaal. De tegels nemen weinig of geen vocht op. Dit voorkomt ook dat vuil en algen in de tegels dringen. Daardoor is de vervuiling nog erg oppervlakkig. Ook hoef je geen reagentia zoals azijn of chloor te gebruiken, want dat is helemaal niet nodig. Daarnaast zijn azijn, chloor en andere chemicaliën schadelijk voor het milieu. Algen houden niet van warm water, dus dit is al een zeer effectieve oplossing. Je veegt het er meteen af met warm water, een beetje biologische reiniger en een harde bezem.

Voegen schoonmaken.


Wat nog wel eens een probleem kan zijn de voegen. Afhankelijk van het voegzand kan het soms groen blijven. Het is bij aanleg erg belangrijk dat er geen water in de voegen kan blijven staan. Want als dit gebeurt, kunnen algen welig tieren. Als je dit probleem tegenkomt, moet je het zonlicht in laten werken na het schoonmaken van de tegels. Het is erg moeilijk om in de voegen door te dringen. Daarom is het belangrijk om vooraf goede keuzes te maken.


Tegels reinigen met hogedrukreiniger.


In tegenstelling tot betontegels kunt u een hogedrukspuit gebruiken om de tegels schoon te maken. De ondergrond is erg hard en je beschadigt de oplaag niet. Maar het is zeker niet nodig om het spuitpistool zo dicht mogelijk bij het oppervlak te plaatsen. Het is het beste om een beetje afstand te houden. Zo kunt u er altijd voor zorgen dat het terras veilig wordt schoongemaakt. Het aantal staafjes, oftewel de hardheid van de waterstraal, verschilt ook van apparaat tot apparaat. Let op de voegen! Je moet het niet uitspuiten.

Reageren

Westra Sierbestrating

Met ruim 20.000m2 showtuin en een uitgebreid assortiment, hebben wij ook voor u de juiste materialen. 

Recente blogs

Volg ons op Facebook

Een greep uit de producten

Offerte aanvragen?

Geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via de rode knop!

Tijdens de schoolvakanties zijn wij ma-vr geopend van 08:00 - 17:00 en zaterdags van 08:00 - 15:00 uur.