Grootste showtuin van het noorden!

Bezoek ons op:

Bitgumerdyk 32, 9041 CE Berlikum

20.000m2 showtuin

Grootste van het noorden

Verzending gratis boven € 1.750,-

Persoonlijke klantenservice

Mooie recensies ★★★★★

Patronen in je nieuwe sierbestrating: wat zijn de mogelijkheden?

Op vakantie valt soms op dat terrassen, tuinpaden en opritten anders bestraat zijn dan wat je thuis gewend bent. Meestal komt dit door de kleur en de soort stenen. maar er is nog een belangrijk aspect dat meespeelt in het bestratingsbeeld: het patroon.

Lekker strak of liever sierlijk?

Het patroon, of legverband, is de manier waarop de stenen worden gegroepeerd. Dit kan erg bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat en er zijn nogal wat verschillende patronen mogelijk. Je hebt strakke en losse, moderne en klassieke, symmetrische en onregelmatige legverbanden. Hieronder zie je een aantal verschillende mogelijkheden.

Patronen in je nieuwe sierbestrating: wat zijn de mogelijkheden? 1
Patronen in je nieuwe sierbestrating: wat zijn de mogelijkheden? 2

Combinaties

De bestrating kan ook bestaan uit een combinatie van steensoorten en patronen die in banen of stroken worden afgewisseld.

Patronen in je nieuwe sierbestrating: wat zijn de mogelijkheden? 3

Waar moet je op letten?

Overweeg om nieuwe sierbestrating te laten aanleggen? Dan moet je op een aantal dingen letten. Het legverband moet aansluiten bij de omgeving. Je wilt natuurlijk niet dat je huis ineens lelijk afsteekt bij het splinternieuwe terras of dat jouw nieuwe speelse oprit conflicteert met de strakke lijnen van de tuin. Maar soms kan een contrast juist verrassend goed werken om het geheel niet te saai te maken.

Kijk om je heen.

Ga in je omgeving op zoek naar terrassen, tuinpaden en opritten die je mooi vindt en probeer de legverbanden en steensoorten te herkennen. Doe eventueel navraag bij de bewoners en maak foto’s. Andersom werkt ook. Zoek naar voorbeelden die je juist niet aanspreken. Hierdoor krijg je duidelijk wat je wilt.

Westra Sierbestrating

Allerlei overwegingen waar je ook best wat hulp bij kunt gebruiken. Kom langs bij Westra Sierbestrating in Berltsum om zelf de verschillende legverbanden te bekijken en laat je adviseren door onze sierbestrating specialisten. Je kunt natuurlijk ook met ons bellen op 06-24304773 of mailen naar Info@westrasierbestrating.nl en dan nemen wij contact met je op.

Patronen in je nieuwe sierbestrating: wat zijn de mogelijkheden? 4

Reageren

Westra Sierbestrating

Met ruim 20.000m2 showtuin en een uitgebreid assortiment, hebben wij ook voor u de juiste materialen. 

Recente blogs

Volg ons op Facebook

Een greep uit de producten

Offerte aanvragen?

Geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via de rode knop!

Tijdens de schoolvakanties zijn wij ma-vr geopend van 08:00 - 17:00 en zaterdags van 08:00 - 15:00 uur.